News Links
Fra norm til form
Slidercontent

Intelligent carport

Flexwood intelligent carport er under udvikling og vil være fremtidens carport, som både er funktionel, æstetisk og selvforsynende med energi med mulighed for tilkøb af ”intelligente løsninger”.

Flexwood fik ideen til en carport, som udover at være funktionel også skal have et æstetisk flot udtryk og være helt unik, hvor carporten skal være selvforsynende ved hjælp af energitilførelse fra sol og vind.

Synergien mellem sol og vind giver større effekt end blot summen af de enkelte energier giver hver for sig. Derfor tænkes der både i sol og vindenergi i den komplette løsning af den intelligente carport.

Sol-energi udvindes igennem tyndfilmssolceller som har en bedre årlig produktion end de blåkrystaliserede, idet de stadig producerer strøm trods skyggeforhold. Disse tyndfilmssolceller har en sort overflade som passer flot ind i carportens sorte konstruktion. Solcellerne placeres på siden af carporten, imellem rammebenene. Cellerne har automatisk styring for at følge solen og derved optage max. energi.

Vind-energi udvindes fra en husstandsvindmølle, som opstilles i tilknytning til den fritliggende ejendom, hvis primære funktion er at levere energi til carportens egendrift og opladning af husstandens el-biler. Vindmøllen har også mulighed for at supplere husstanden med elektricitet og varmt vand.

Kombinationen med sol & vind og intelligente styringsløsninger giver en renere el-produktion.

Carporten måler 5,9 x 5,9 x 2,5 m og har plads til 2 biler – den indvendige frihøjde er ca. 2,23 m og  udføres i Blackwood, limtræ der er savskåret som derefter behandles med sort træolie.

Værkstedet  ”PITstop” måler 2 x 4 meter med indvendig ståhøjde på ca. 2 meter og udføres som box-moduler i limtræ der sammensættes til et langt rør. Gavlene udføres med sikkerhedsglas eller kan udføres med beklædning efter kundens eget ønske. Glasgavlene lader dagslyset træde ind i værkstedet og dermed give følelsen ”at være i det fri”.  Desuden tænkes værkstedet som et flytbar modul, som kan placeres hvor man ønsker det – f.eks. kan det fungere som legehus, udekøkken, anneks til gæster / teenagebørnene eller eget fristed. Flexwood tænker i forbindelse til ”intelligent carport”, at det skal fungere som værksted og opbevarings rum.


  Nyt om limtræ
EN VERDEN AF TRÆ

Alt det du ikke ved om limtræ
Og alt det du tror du ved.

Bliv klogere på en verden af træ her:
×