News Links
Fra norm til form
Slidercontent

Sømærke – Marielyst Torv

Beliggenhed Marielyst Torv, Væggerløse
Arkitekt ETN Arkitekter
Ingeniør Grontmij A/S
Flexwood limtræ Limtræbjælker i blackwood look

 

Flexwood har stået for produktionen af Sømærkets bærende konstruktion – Marielysts nye vartegn. Konstruktionen i limtræ er opstået i et samarbejde mellem Flexwood, ETN arkitekter og Tømrermester Pilemand. Flexwood leverer til dette projekt en komplet bærende konstruktion i Douglas gran og bejdset i Blackwood look.

 

Arkitektens beskrivelse af Udsigtstårnet / Sømærke

Marielysts nye pejlemærke, sømærket, refererer til det klassiske, danske sømærke, der igennem tiden har eksisteret i mange udformninger og egnsspecifikke varianter. Således skal også sømærket i Marielyst bestå af et helt unikt design – en moderne og funktionel fortolkning af det traditionelle sømærke.

Sømærket understreger Torvets beliggenhed ved vandet. Det er en høj åben konstruktion, der foruden at fungere som pejlemærke for den rejsende tilgodeser en mængde funktioner udi leg og udsyn, og tilbyder en åben trappe til ophold. Byens nye vartegn placeres, hvor ankomstgadens og strandstrøgets sigtelinjer mødes, lige ved den nuværende busholdeplads. Det bliver den eneste bygning i Marielyst, der er over tre etager høj.

Sømærket bygges som en enkel konstruktion af tømmer. Trappen mellem plateauerne fremstår transparent og tårnet består af tre udsigtsplatformer, der alle er placeret i forskellige niveauer for optimal udnyttelse af konstruktionens areal. Sømærket konstrueres, så det overholder gældende sikkerhedskrav.

Tårnet vil have en samlet højde på 18 meter. Der er tre plateauer i henholdsvis 4 meter, 6 meter og 8 meters højde.

Tårnet males sort.

Du ser STORE BILLEDER ved at klikke på dem.
Du bladrer imellem de store billeder ved at trykke på pil højre eller venstre.

  Nyt om limtræ
EN VERDEN AF TRÆ

Alt det du ikke ved om limtræ
Og alt det du tror du ved.

Bliv klogere på en verden af træ her:
×