News Links
Fra norm til form
Slidercontent

Gammel Hellerup Gymnasium miljøhal

Beliggenhed Gammel Hellerup Gymnasium, Svanemøllevej, Hellerup
Arkitekt B.I.G. Architects – Bjarke Ingels, Copenhagen
Ingeniør EKJ Rådg. Ingeniør A/S, København Ø
Bygherre GHG – Selvejende institution
Flexwood limtræ Bærende limtræsbuer pr. 1 meter som tag i hallen

 

Den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels fra BIG har gået på Gammel Hellerup Gymnasium – GHG, og var derfor blevet spurgt om en idé til dette projekt.

Det blev til en nedgravet idrætshal i skolegården med bærende limtræsbuer pr. 1 meter som tag i hallen, som samtidig er en integreret del af skolegården. Tagets højeste punkt over den omkringliggende skolegård er ca. 4,5 meter og bliver lavere ud mod siderne.

Den nye GHG Miljøhal er på ca. 1.200 m2 og sænkes ca. 5 meter ned i jorden. Til sagen var der 43 stk. unikke limtræsbuer i 22 stk. forskellige opstillinger. Formerne blev klaret med laserteknologi, hvor laserkanoner skød AutoCAD tegning ud på produktionsgulvet i 1:1.

Spændvidden på buerne er ca. 21,5 meter.

Den nye multi / miljøhal blev indviet februar 2013. Med den spektakulære tagform i limtræ og det rustikke look af betonvægge er hallen både moderne, miljørigtig og super funktionel på samme tid.

I denne præsentationsfilm, viser arkitekt Bjarne Ingels fra BIG Arkitekter selv rundt og fortæller om tankerne bag det enorme projekt.

Klik her:  Film fra Gammel Hellerup Gymnasium
(linket åbner et nyt vindue med videoen liggende på GHG’s Facebook side. Du skal eventuelt være logget ind på Facebook for at kunne se videoen, som ikke findes andre steder.)

 

Se STORE BILLEDER ved at klikke på dem.
Du bladrer imellem de store billeder ved at trykke på pil højre eller venstre.

  Nyt om limtræ
EN VERDEN AF TRÆ

Alt det du ikke ved om limtræ
Og alt det du tror du ved.

Bliv klogere på en verden af træ her:
×