News Links
Fra norm til form
Slidercontent

Flexwood udvider midt i en krisetid

Limtræsspecialisten i Øster Kippinge på Falster tager ny 350 kvadratmeter stor administrationsbygning i brug.

Flexwood A/S i Øster Kippinge på Falster er i færd med at geare virksomheden til fremtiden og tager en ny administrationsbygning i brug.
Som specialist i fremstilling af limtræ er Flexwood også ramt af nedgangen i byggeriet – men troen på fremtiden kan der ikke rokkes ved.

– Vi bruger de frigjorte kræfter til at trimme vores virksomhed til de nye muligheder, der opstår, når hjulene igen for alvor begynder at snurre, siger fabrikant Ole Pedersen, Flexwood A/S.

10 års drøm bliver til virkelighed
En del af denne proces er realiseringen af en drøm, Ole Pedersen har arbejdet med de seneste 10 år: En administrationsbygning i modig arkitektur og dristigt design som kontrast til de omkringliggende produktionsbygninger.
Nu er drømmen blevet til virkelighed.

Den gamle administrationsbygning på 100 kvadratmeter er udvidet, ombygget og forvandlet til en utraditionel spændende og inspirerende arbejdsplads på 350 kvadratmeter i flere plan med kontorer, showroom, mødelokaler, aktivitetsrum og arkiv.
Ole Pedersen har samlet inspiration til det spændende byggeri på rejser i udlandet og videreformidlet sine ideer til arkitekt Gorm Larsen og bygningskonstruktør Johnny Holm Jensen, ETN Arkitekter, Nykøbing F.

Spændende materialer 
Det er spændende materialer, der præger Flexwoods nye hovedsæde. Virksomhedens egne limtræsprodukter er naturligvis brugt til byggeriets tag, dæk og facader, men limtræet er også ganske utraditionelt taget i anvendelse til de indendørs trapper.

– Jeg har ønsket at skabe en bygning som noget skandinavisk med et internationalt præg, siger Ole Pedersen.
Og det internationale slår også igennem i materialevalget, der domineres af ædle naturprodukter. Eksempelvis er anvendt amerikansk hvideg som gulvbelægning, og facaden er med sortbejdset spånbeklædning i akacietræ.

Bygningen blev indviet 4. marts 2009, og skal stå som et godt eksempel på arkitektur, design, kunst og udvikling.

Flexwood´s nye administrationsbygningen, der er opført med byggefirmaet J.P. Pedersen & Sønner, Eskilstrup som hovedentreprenør..


  Nyt om limtræ
EN VERDEN AF TRÆ

Alt det du ikke ved om limtræ
Og alt det du tror du ved.

Bliv klogere på en verden af træ her:
×