News Links
Fra norm til form
Slidercontent

Danmark mangler en national strategi for træ

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening

Træ til byggeri, møbler og andre varige produkter, binder CO2. Træ, der fældes, brændes og bruges til opvarmning, sender CO2 ud i atmosfæren. Hvorfor står det klimavenlige træ ikke højt på politikernes dagsorden?

 – Midt i politikernes iver for at reducere CO2-udledningen og blive mindre afhængig af andre landes energiforsyning virker det, som om de fleste har glemt mulighederne for at binde og lagre CO2 i træbyggeri og træprodukter, siger Henrik Thorlacius-Ussing, formand for Træets Arbejdsgiverforening.

– Træ er nemlig CO2-neutralt: Den CO2, der udledes til atmosfæren, når træet brændes af, svarer til den CO2, der optages, mens træet vokser. Men hvis træet i stedet anvendes til produkter, fjerner vi kulstof fra atmosfæren, og det bindes i huse, møbler, køkkener m.m. På den måde kan vi gå fra CO2-neutral til CO2-positiv.

 Andre lande satser mere på træ 

Både Finland, Sverige og Norge har for længst defineret klare mål for, hvordan brugen af træ skal indgå i landets samlede miljøregnskab. Men Danmark mangler stadigvæk en national strategi for dyrkning og anvendelse af træ. En strategi der kan sikre os alle en miljøbevidst fremtid, hvor træ bliver brugt til industrielt fremstillede produkter og indgår som en samfundsøkonomisk ansvarlig og bæredygtig råvare, siger Flemming Andersen, industrigruppeformand, TIB.

Livgivende materiale til væsentligt erhverv

Allerede i dag er mere end 600 virksomheder i træ- og møbelindustrien beskæftiget med industriel forarbejdning af træ: Byggeri, design, møbler, håndtering af affaldstræ osv. I alt bliver det til 32.000 arbejdspladser, der er med til at gøre produktion og bearbejdning af træ til et vigtigt eksporterhverv.

Træ er en del af CO2-løsningen

Men træ er ikke kun vigtig for beskæftigelsen og eksporten. Træ er også et miljø- og klimavenligt alternativ fordi træ er en del af CO2-løsningen og ikke en del af problemet.


  Nyt om limtræ
EN VERDEN AF TRÆ

Alt det du ikke ved om limtræ
Og alt det du tror du ved.

Bliv klogere på en verden af træ her:
×